Scafom-Rux investeert in de toekomst van de steigerbouw

Nieuwe steigersystemen voor Opleidingsbedrijf VSB

Op 25 oktober jl. ontving Marcel Koerts, directeur Opleidingsbedrijf VSB, uit handen van Ruud Gaarthuis van Scafom-Rux op symbolische wijze het ‘laatste’ onderdeel van het door Scafom-Rux ter beschikking gestelde steigermateriaal. De systemen worden toegepast voor onderwijsdoeleinden. Door nieuw steigermateriaal ter beschikking te stellen, investeert Scafom-Rux in Opleidingsbedrijf VSB en daarmee in de toekomst van de steigerbouw.

Toekomstige steigermonteurs kunnen met de systemen verschillende typen configuraties leren monteren, die zij in het kader van hun opleiding moeten beheersen. De systemen worden door Opleidingsbedrijf VSB niet alleen ingezet bij het praktijkgedeelte van de opleiding, maar ook bij het afnemen van Proeven van Bekwaamheid voor Monteurs en 1e Monteurs.

Opleidingsbedrijf VSB is opgericht voor alle sectoren waarin producten, diensten en kennis van de leden van de VSB worden toegepast. In de bouw, industrie, (petro-)chemie, energiesector en de offshore wordt dagelijks gemonteerd en gebruik gemaakt van arbeidsmiddelen voor een (tijdelijke) veilige werkplek op hoogte. Zo wordt voor standaardconfiguraties en complexe steigers volop met Scafom-systemen geconstrueerd. Steiger- en ondersteuningssystemen van Scafom-Rux, zoals Ringscaff®, Framescaff® en Duralok®, worden tegenwoordig over de hele wereld ingezet om de veiligheid van grote industriële bouw- en infrastructuurprojecten te optimaliseren.

De samenwerking met Scafom-Rux en andere erkende VSB-partners is een bewuste keuze van Opleidingsbedrijf VSB. Op deze manier kunnen de opleidingen zoveel mogelijk op de praktijk worden afgestemd. Iedereen die waarde hecht aan de vakbekwaamheid van monteurs kan voor scholing en opleiding terecht bij Opleidingsbedrijf VSB. Het bedrijf verzorgt daarnaast trainingen en cursussen voor andere secties van de VSB en uiteraard altijd conform de nieuwe scholingsstructuur.