Profiteer van volledig gefaciliteerde BBL-opleidingen

BBL Monteur/1e Monteur Steigerbouw

Met de Richtlijn Steigers wordt voldaan aan de geldende wet- en regelgeving op uw vakgebied. Daar hoort ook de deskundigheid en de betrokkenheid van uw monteurs bij. Lerend werken levert extra gemotiveerde medewerkers op: salaris vanaf de eerste dag en in minder dan 2 jaar een echt diploma op zak, een leven lang geldig! De echte doorzetter kan zelfs doorgaan voor 1e Monteur. Ervaren monteurs kunnen direct opgaan voor 1e Monteur Steigerbouw.

Enthousiaste deelnemers

Thom Slobbe van Nivo Steigerwerken werd recent gediplomeerd 1e Monteur. Over de opleiding vertelt hij: “De BBL-opleiding is mij prima bevallen. Ik heb MBO-3 kunnen doen. Wat mij bijzonder aanspreekt, is de goede balans tussen praktische vakkennis en theorie.” Ook Dave Verschoor is enthousiast. Hij rolde de steigerbranche in via zijn vader die ook steigermonteur is. “Hij wilde alleen wel dat ik over voldoende vakkennis beschik. De BBL-opleiding bleek daarvoor ideaal. Ik ben er zeer tevreden over. Met name het feit dat je werkt en eens in de tijd een aaneengesloten periode naar school gaat, sprak mij wel aan. Je hebt veel vrijheid, maar kunt tegelijkertijd wél rekenen op ondersteuning.”

Opleidingsbedrijf VSB

Het Opleidingsbedrijf VSB is uw partner, als het gaat om de Beroeps Begeleidende Leerweg: lerend werken, waarbij u alle zorg(en) uit handen wordt genomen. Het Opleidingsbedrijf VSB helpt u niet alleen bij het opleiden van nieuwe instroom naar gediplomeerde steigermonteurs maar biedt hiervoor ook verschillende opties. Zelfs detachering behoort daarbij tot de mogelijkheden. Daarmee is een langere proeftijd mogelijk bereikt en kan de overeenkomst zonder gevolgen worden opgezegd wanneer de leerling in de eerste 24 weken afhaakt. Werken met het Opleidingsbedrijf VSB biedt zo alleen maar voordelen.

Bewuste werkgeverskeuze

Het BBL-traject heeft niet alleen tevreden werknemers maar ook positieve werkgevers als resultaat. Werkgevers profiteren daarbij van de volledige ontzorging of maken om andere redenen de keuze voor het Opleidingsbedrijf VSB. Klaas Kragt, directeur Yelloo daarover: “Wij zijn super tevreden over de BBL-opleiding en over de manier waarop leerlingen onder de vleugels van het Opleidingsbedrijf VSB een gedegen opleiding volgen. Een opleiding die zich kenmerkt door een fraaie balans tussen theorie en praktijk. Zo leer je volgens mij pas écht het vak: dichtbij de bron. Werknemers ervaren het MBO-diploma dat zij aan het eind van de rit ontvangen ook als positieve impuls voor hun toekomst. Ze hebben zo via een leer/werk-traject zelf de mogelijkheid om hun toekomst in te richten en te bepalen.” Wanneer Klaas gevraagd wordt of de medewerkers tijdens de opleiding bij Yelloo in dienst blijven, antwoordt hij overtuigd: “Jazeker. Wij hebben er bewust voor gekozen om de jongens zelf in dienst te houden. En we zetten ze pas in op het moment dat we ervan overtuigd zijn dat ze voldoende gemotiveerd zijn om, dit toch wel fysiek zware werk, te doen. Als werkgever willen we daarbij graag onze eigen verantwoordelijkheid houden. Kennisoverdracht via dit leer/werktraject hoort daar zeker bij.”

De voordelen op een rij

 • Monteurs vanaf de eerste dag bevoegd inzetbaar
 • Voor nieuwe en bestaande medewerkers
 • Monteur Steigerbouw, 18 maanden werken en leren
 • 1e Monteur Steigerbouw, 24 maanden werken en leren
 • Rijkserkend diploma met registratie in het Centraal Diploma Register
 • Geen 5-jaarlijkse certificering
 • Combinatie van leren en werken met begeleiding van een collega (leermeester)
 • Op vaste locaties in Hoogeveen, Dordrecht of in uw regio bij voldoende deelname
 • Interessante subsidiemogelijkheden

Variant A

 • Medewerker in dienst bij het steigerbedrijf
 • Scholing en ondersteuning via het Opleidingsbedrijf VSB

Variant B

 • Medewerker in dienst bij het Opleidingsbedrijf VSB
 • Detachering bij steigerbedrijf op basis van inleenovereenkomst
 • Scholing en ondersteuning via het Opleidingsbedrijf VSB
 • Mogelijkheid tot in diensttreden gediplomeerde werknemer bij steigerbedrijf

Klik hier om de BBL Flyer direct te downloaden.