Opleidingsbedrijf VSB geeft visitekaartje af op Bouwbeurs 2011

Tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht (7 tot en met 12 februari 2011) staat het Opleidingsbedrijf VSB volop in de schijnwerpers. Het Opleidingsbedrijf VSB, gesitueerd op het VSB-plein in hal 7, verzorgt deze editie de Demonstraties Steigerbouw. Op het buitenterrein van de Jaarbeurs laten de teams met monteurs-in-spé zien dat het vak van monteur steigerbouw een uitdagend en verantwoordelijk beroep is.
De teams verzorgen ingewikkelde en hoogstaande steigers die inzicht, technische kennis en vakmanschap vereisen. Uiteraard werken alle leerlingen volgens de uitgangspunten van de Richtlijn Steigers. Want behalve dat steigermontage een prachtig vak is, is een veilige steiger van groot belang. Diverse beroepsgroepen maken dagelijks gebruik van steigers waaraan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen worden gesteld. De teams staan onder leiding van ervaren voormannen van diverse bij de VSB aangesloten steigerbedrijven. Het belooft een spectaculair schouwspel te worden dat – zeker voor geïnteresseerde aankomende monteurs – een bezoekje meer dan waard is.

De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) presenteerde eerder dit jaar een reeks flyers ‘Veilig werken met ….’over het veilig gebruik van arbeidsmiddelen voor het werken op hoogte. Op het VSB-plein in hal 7 worden in navolging hiervan gratis instructies gegeven over de opbouw en het gebruik van de hoogwerker, rolsteiger, hefsteiger en hangbruginstallatie. Instructeurs van onder andere het Opleidingsbedrijf VSB verzorgen de hele beursweek de gehele dag instructies voor de diverse gebruikersgroepen.

Opleidingsbedrijf VSB
Het Opleidingsbedrijf VSB leidt jonge mensen op tot monteur steigerbouw volgens de criteria van de Richtlijn Steigers. Dat wordt gedaan via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) van twee jaar. De monteur komt in dienst bij het Opleidingsbedrijf VSB; instroom is in principe op ieder moment in het jaar mogelijk. Twee weken per kwartaal gaat de leerling naar school en de rest van het jaar werkt hij fulltime als leerling-monteur steigerbouw bij een steigerbouwbedrijf of onderaannemer. Na afronding van de opleiding beschikt de monteur over het mbo-diploma Monteur Steigerbouw. Aansluitend bestaat er de mogelijkheid om de BBL-opleiding 1e Monteur Steigerbouw op mbo-niveau 3 te volgen.