Succesvolle Demonstratiewedstrijden tijdens Bouwbeurs

Tijdens de Internationale Bouwbeurs 2011 stond donderdag 10 februari jl. het buitenterrein van de Jaarbeurs in het teken van de steigerbouw. Onder het toeziend oog van ervaren leermeesters, een vakkundige jury en duizenden geïnteresseerde beursbezoekers, lieten eerstejaars leerlingen van het Opleidingsbedrijf VSB hun kunsten zien tijdens de montage en demontage van vier ingewikkelde steigers.

U kunt het interview van directeur Marcel Koerts terugkijken op de website van Cobouw.

Voor de beursbezoekers was het schouwspel niet te missen. Naast de hoofdingang van de Jaarbeurs in Utrecht verrezen vier grote steigers. De demonstraties waren bedoeld om geïnteresseerde aankomende monteurs en andere beroepsgroepen te laten zien wat het vak ‘monteur steigerbouw’ inhoudt.

De teams stonden onder leiding van ervaren leermeesters van de steigerbouwbedrijven Yelloo, Van der Panne, Rojo Steigerbouw en Travhydro. Zij coachten de enthousiaste leerlingen tijdens de montage en demontage, zorgden ervoor dat de teams de steigers veilig en volgens de tekening en berekening opbouwden en grepen in wanneer dit nodig was. Tegelijkertijd beoordeelde een professionele vakjury de monteurs-in-spé op hun vaktechnische vaardigheden, veiligheidsperceptie en ergonomie.

Na de demonstratiewedstrijd werden alle leerlingen (Marvin Rikkers, Joram van der Belt, Schalk Horstink, Djordy Gomes Semedo, Rachid Mohmadi, Lonnie Wijnstekers, Gerard Evertse, Robert van Ardenne, Ritchie de Kort en Fabian Kessels) met hun leermeesters (Boet Alferink, Albert van der Belt, Rob Broekers, Jaap Nuis, Willem Bachus, Thom Baden en Leen van Wensen) gehuldigd op het VSB-Plein. Hier kregen zij, naast diverse prijzen, hun individuele - en teambeoordeling.

De Demonstraties Steigerbouw werden mede mogelijk gemaakt door Van Thiel United, Layher, Yelloo, Van der Panne, Rojo Steigerbouw, Travhydro, Reco, Henny van Ommeren, Arbouw, Artros, Bollé en Earmo.