Bouwbeurs 2011

Ook dit jaar is het Opleidingsbedrijf VSB weer aanwezig op de Internationale Bouwbeurs in Utrecht. U vindt ons op het VSB-plein (350 m2), de centrale ontmoetingsplaats (hal 7, stand nummer B090) waar ook de VSB zich presenteert.

Demonstraties steigerbouw en gespecialiseerde aannemerij

Spectaculair dit jaar zijn de Demonstraties Steigerbouw op donderdag 10 februari. Op het buitenterrein van de Jaarbeurs laten de monteurs-in-spé zien dat steigers monteren een vak apart is. De Demonstraties Steigerbouw worden verzorgd door leerling-monteurs van het Opleidingsbedrijf VSB.

De teams verzorgen ingewikkelde en hoogstaande steigers die inzicht, technische kennis en vakmanschap vereisen. Uiteraard werken alle leerlingen volgens de uitgangspunten van de Richtlijn Steigers. Want behalve dat steigermontage een prachtig vak is, is een veilige steiger van groot belang. Diverse beroepsgroepen maken dagelijks gebruik van steigers waaraan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen worden gesteld. De teams staan onder leiding van ervaren voormannen van diverse bij de VSB aangesloten steigerbedrijven. Het belooft een spectaculair schouwspel te worden dat – zeker voor geïnteresseerde aankomende monteurs – een bezoekje meer dan waard is. Andere activiteiten die door de VSB worden georganiseerd, zijn:

Symposium Veilig werken op hoogte

Tijdens het traditionele VSB-symposium op donderdag 10 februari staat het onderwerp ‘veilig werken op hoogte’ centraal. Verschillende vooraanstaande sprekers uit de bouw en industrie zullen dit onderwerp in relatie tot hun werkterrein behandelen. Het symposium begint om 8.30 uur tot 11.30 uur waarna direct de beurs kan worden bezocht. Het symposium, waarvoor ruim 300 bezoekers worden verwacht, staat onder leiding van voormalig AVRO-coryfee Judith de Bruijn. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Jongeneel.

Instructieroutes arbeidsmiddelen en ergonomie

De reeks handzame flyers ‘Veilig werken met …’ die de VSB dit jaar presenteerde, krijgt tijdens de Bouwbeurs 2011 een vervolg met gratis instructies over de opbouw en het gebruik van de hoogwerker, rolsteigers, hefsteiger, hangbruginstallatie en bouwlift. Dat wordt gedaan middels speciaal uitgezette instructieroutes langs exposerende VSB-leden. Hier kunnen Bouwbeursbezoekers zich laten informeren over het correct en veilig gebruik van deze specialistische producten. Het start- en eindpunt van de instructieroutes is het VSB-Plein waar de route begint met algemene bewegingsinstructies door Artros. Hier komen onder andere het verantwoord tillen en bewegen aan de orde; een dagelijks terugkerend aandachtspunt voor werkgevers en -nemers in de bouwsector.