Matemco biedt ondersteuning aan Opleidingsbedrijf VSB

Wie de ambitie heeft om de beste steigermonteurs af te leveren, moet ze laten kennismaken met alle systemen die in de steigerbouw worden gebruikt. Daarom maken leerlingen van het Opleidingsbedrijf VSB ook kennis met het Kwiksteigersysteem, dat in alle delen van de bouw wordt ingezet. Het materiaal hiervoor wordt kosteloos beschikbaar gesteld door Matemco Hulpconstructies BV uit Ede. Het eerste onderdeel werd op 3 februari door Matemco-directeur Harald van der Sloot officieel overhandigd aan Marcel Koerts, directeur van Opleidingsbedrijf VSB.

Leerlingen van het Opleidingsbedrijf VSB gaan met de Kwiksteiger-staanders, -schakels, -schoorschakels, -kwikschoren, en -gaffels en Dolphin-dragers praktisch invulling geven aan de beoordelingseenheid Ondersteuningsconstructies van hun steigerbouwopleiding. Het geleverde materiaal is voldoende om 6 van dergelijke ondersteuningsconstructies te bouwen. Vanzelfsprekend gaat het materiaal vergezeld van de noodzakelijke werktekeningen.

Opleidingsbedrijf VSB leidt monteurs op volgens de Richtlijn Steigers. Dat wordt gedaan via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) van twee jaar. Twee weken per kwartaal gaat de leerling naar school en de rest van het jaar werkt hij fulltime als leerling-monteur steigerbouw bij een steigerbouwbedrijf of onderaannemer. Na afronding van de opleiding beschikt de monteur over het mbo-diploma Monteur Steigerbouw. Aansluitend bestaat sinds dit jaar de mogelijkheid om de BBL-opleiding 1e Monteur Steigerbouw op mbo-niveau 3 te volgen. In beide opleidingen wordt het materiaal van Matemco gebruikt.

Matemco is actief op het gebied van verhuur van tijdelijke hulpconstructies. Met het Kwiksteigersysteem levert Matemco een multi-inzetbaar systeem voor de infra, utiliteit, woning- en betonbouw. Het Kwiksteigersysteem is zowel voor ondersteuningsconstructies als voor steigercontructies inzetbaar.