Steigerdelen Koninklijke Jongeneel voor Opleidingsbedrijf VSB

Opleidingsbedrijf VSB leidt steigermonteurs op volgens de Richtlijn Steigers. Bij die opleiding hoort ook het werken met de diverse steigerproducten en -systemen die in de praktijk worden toegepast. Daartoe behoren uiteraard ook de houten steigerdelen. Koninklijke Jongeneel uit Utrecht, bekend van de steigerdelen en -vloeren, stelde kosteloos haar Jongeneel Stern steigerdelen beschikbaar voor de BBL2 en BBL3-opleiding van de leerlingen van Opleidingsbedrijf VSB. De steigerdelen werden op 25 april jl. door Jörgen Hermsen, national account manager bij Koninklijke Jongeneel, geschonken aan Marcel Koerts, directeur van Opleidingsbedrijf VSB.

Leerlingen van Opleidingsbedrijf VSB gebruiken deze nieuwe steigerdelen bij hun praktijkopdrachten van de verschillende beoordelingseenheden van hun opleiding. Die opleiding wordt gedaan via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) van 1,5 – 2 jaar: Twee weken per kwartaal gaat de leerling naar school en de rest van het jaar werkt hij fulltime als leerling-monteur steigerbouw bij een steigerbouwbedrijf of onderaannemer. Na afronding van de opleiding beschikt de monteur over het mbo-diploma Monteur Steigerbouw. Aansluitend bestaat sinds dit jaar de mogelijkheid om de BBL-opleiding 1e Monteur Steigerbouw op mbo-niveau 3 te volgen. Overigens is toelating tot de opleiding 1e Monteur ook mogelijk voor monteurs die reeds enige jaren ervaring hebben in de functie van monteur.

In de Richtlijn Steigers wordt uitgebreid stilgestaan bij steigervloeren en -delen. Niet alleen is nauwkeurig beschreven waaraan houten steigerdelen en kramplaten dienen te voldoen, ook zijn afkeurmaatstaven voor houten steigerdelen duidelijk beschreven. De Stern steigerdelen worden door Koninklijke Jongeneel volledig in eigen beheer vervaardigd en voldoen in alle opzichten aan de voorwaarden van de richtlijn; de steigerdelen voldoen aan de C18 norm en zijn ook deel voor deel beoordeeld op geschiktheid voor gebruik in steigerconstructies. De kramplaten die op de steigerdelen worden aangebracht om inscheuren van de koppen te voorkomen, kunnen worden gepersonaliseerd door ze te voorzien van de eigen bedrijfsnaam. In de gesponsorde partij steigerdelen komt met de tekst “Jongeneel / VSB” de onderlinge samenwerking tot uitdrukking.

Koninklijke Jongeneel B.V. is een zelfstandige dochter van N.V. Deli Maatschappij. Jongeneel verkoopt en distribueert hout, plaatmateriaal en afbouwmaterialen aan de professionele bouw en industrie via een landelijk netwerk van 41 vestigingen. Bovendien behoort een aantal gespecialiseerde bedrijven tot de Jongeneel-organisatie.