Steigerpas B met persoonscertificering

Als betrouwbaar alternatief!.

Dat Opleidingsbedrijf VSB door de bedrijfstak is opgericht om steigermonteurs te scholen via de MBO-route is inmiddels alom bekend. Immers zijn er enkele tientallen Monteurs Steigerbouw afgeleverd en succesvol werkzaam bij de leden van de VSB. Monteurs die de trotse bezitter zijn geworden van een werkelijk MBO-diploma in de steigerbouw. Voor díe steigermonteurs staat ondertussen de deur open naar het volgende (MBO-3) niveau, waarmee verdere doorgroei in de bedrijven uitdagende toekomstperspectieven biedt. Voor de goede orde: de opleiding verschaft leerlingen een gedegen steigertechnische kennis en training met veel praktische ervaring.

Maar dat Opleidingsbedrijf VSB zich ondertussen ook richt op die monteurs die zich met Steigerpas B op steigerkennis en praktische vaardigheden focussen, is minder bekend. Daarmee wordt actief ingespeeld op de trend dat professionele steigerbedrijven, zoals aangesloten bij de VSB, in toenemende mate hogere eisen stellen aan inleenkrachten en onderaannemers. Immers: waarom zouden er voor die steigermonteurs andere maatstaven gelden dan voor het eigen montagepersoneel? Om de loketfunctie voor opleidingen optimaal te kunnen vervullen, wordt voor de uitvoering samengewerkt met gerenommeerde opleiders in de branche en deskundigen uit de bedrijfstak.

Nieuwe ontwikkelingen

Waar nu nog sprake is van steigerpassen A en B, maakt de branche zich inmiddels op voor verdere professionalisering en de overschakeling op een nieuwe scholingsstructuur. Deze zal inhoud en vorm worden gegeven in de komende update van de Richtlijn Steigers, die naar verwachting begin 2013 verschijnen zal.

Een bijzondere uitgave, omdat de Richtlijn Steigers dan ook algehele erkenning zal genieten van opdrachtgevers in de (petro) chemische industrie, de energiesector, metaalindustrie, bouw en van overheden. Erkenning door de off-shore en andere aanpalende branches zal snel volgen. Opleidingsbedrijf VSB maakt zich op om deze uitdaging met twee handen op te pakken.

Vooralsnog geldt de training voor Steigerpas B met persoonscertificering als prima mogelijkheid om opdrachtgevers in alle sectoren er van te overtuigen dat gewerkt wordt met vakkundig montagepersoneel. Voor meer informatie of meteen aanmelden: www.opleidingsbedrijfvsb.nl of nog sneller via: info@opleidingsbedrijfvsb.nl of telefonisch: 010- 2450860.