Layher maakt meer mogelijk voor Opleidingsbedrijf VSB

Op 29 oktober jl. ontving Opleidingsbedrijf VSB op haar nieuwe locatie in Hoogeveen steigermateriaal van Layher. Daarmee kunnen de toekomstige steigermonteurs de verschillende typen configuraties monteren, welke zij in het kader van hun opleiding (MBO2 en 3) moeten beheersen. Ook de bijbehorende werktekeningen zijn geleverd door Layher en voldoen geheel aan de Richtlijn Steigers. Layher-directeur René Lijzenga begeleidde de eerste zending en droeg deze over aan Addo Kraan, leerlingcoördinator van Opleidingsbedrijf VSB.

 Op initiatief van de leden van de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven VSB werd in 2008 de start gemaakt met het eigen Opleidingsbedrijf, dat zich primair richt op het opleiden en diplomeren van steigermonteurs. Daarnaast biedt Opleidingsbedrijf VSB ook alle mogelijkheden om trainingen en cursussen te volgen, waaraan branche erkende certificaten verbonden zijn. Dat geldt niet alleen voor steigerbouw, maar op den duur ook voor het werken met andere arbeidsmiddelen waarmee een tijdelijke werkplek op hoogte wordt geboden. Momenteel heeft Opleidingsbedrijf VSB 35 leerling-monteurs in dienst, dagelijks werkzaam bij steigermontagebedrijven en betrokken bij een grote variatie van projecten. Het Opleidingsbedrijf richt zich op steigerbouw in alle denkbare sectoren, zoals de industrie, bouw, infra, petro-chemie, energiesector, off-shore en scheepsbouw.

In al deze sectoren wordt volop gebruik gemaakt van de standaardconfiguraties en complexe steigers die met het Layher Allround-systeem kunnen worden geconstrueerd. Op het gebied van steigertechniek is Layher toonaangevend in de wereld. Of het nu gaat over steigers in de bouw, industrie, offshore, evenementen, overkappingen, voetgangersbruggen,ondersteuningen etc. etc., Layher heeft voor elke situatie een oplossing. Door een hoog voorraadniveau zijn zeer snelle leveringen mogelijk. Andere pluspunten zijn; het maken van berekeningen en tekeningen, huur met een koop optie en een constante kwaliteit. Het uitgebreide programma van systeemsteigers, rolsteigers en klimmaterialen voldoet aan alle Europese normen en eisen. Layher is de wereldwijd opererende fabrikant van onder andere stalen steigers en aluminium rolsteigers. Het steigermateriaal is direct herkenbaar aan de felrode sticker en wordt ontwikkeld, gefabriceerd en op kwaliteit getest door eigen fabrieken in Duitsland.

Door nieuw steigermateriaal ter beschikking te stellen, investeert marktleider Layher nu ook in Opleidingsbedrijf VSB en daarmee in de toekomst van de steigerbouw. Daarmee wordt daadwerkelijk inhoud gegeven aan het eigen devies, dat met Layher “Meer mogelijk” is.