Opleidingsbedrijf VSB wordt loket voor gespecialiseerde scholing

Bij de oprichting van Opleidingsbedrijf VSB in 2008 was het de wens van de VSB, dat er een loket voor opleidingen en trainingen zou komen voor alle specialismen binnen de vereniging. Bovendien een loket dat landelijk en regionaal functioneert. De focus is vanaf het begin de steigerbouw geweest. Hierover wordt in deze Nieuwsbrief en de website www.opleidingsbedrijfvsb.nl uitvoerig ingegaan.

Scholing en training van eigen monteurs en gebruikers van arbeidsmiddelen zijn VSB-breed altijd al belangrijke onderwerpen geweest. Daarom wordt er door een aantal VSB-commissies al vanouds samengewerkt met vooral Bouwradius in Zoetermeer, STE in Barendrecht en IPAF. Te denken valt daarbij aan draagbaar klimmaterieel, hangbruginstallaties, rolsteigers, ondersteuningsbouw en hoogwerkers.

Bundeling van krachten
Om efficiënter te kunnen werken en inhoudelijk beter te kunnen aansturen, worden er plannen gemaakt om ook voor andere disciplines trainingen te ontwikkelen, zoals voor bouwliften, gevelonderhoudsinstallaties en ondersteuningsconstructies. De loketfunctie wordt verder ingevuld door in samenwerking met andere erkende opleiders alle disciplines aan te kunnen bieden, waarbij de vraag uit de markt zich kan beperken tot het herkenbare Opleidingsbedrijf VSB. Het Opleidingsbedrijf is daarbij geen concurrent, maar loket voor de bedrijven én de opleiders.

Het Opleidingsbedrijf VSB wordt door deze ontwikkelingen in toenemende mate strategisch partner van de gehele VSB en richt zich op de markten waarop alle VSB-leden inmiddels actief zijn. Een duidelijk aanspreekpunt, dat ontzorgt en faciliteert.
De vergelijking dient zich aan met de huisarts: na een zorgvuldig gestelde diagnose wordt de klant doorverwezen naar de juiste specialist.

Wilt u meer weten over opleidingen die te maken hebben met “montage en gebruik” van een tijdelijke werkplek op hoogte: neem contact op met Opleidingsbedrijf VSB !