Dag van het veilig werken 2013 - VCA Jaarcongres

In samenwerking met de VSB werd er door Opleidingsbedrijf VSB voor het tweede opeenvolgende jaar deelgenomen aan het SSVV Informatieterras. Met als hoofdthema de Nieuwe Scholingsstructuur voor de steigerbouw, werden opdrachtgevers en branche-organisaties ingelicht over de mogelijkheden die Opleidingsbedrijf VSB in huis heeft om bedrijven te “ontzorgen”.

SSVV staat voor Stichting Samenwerking Voor Veiligheid en is vooral bekend in alle sectoren als initiator en dragende organisatie van VCA, de Veiligheids Checklist Aannemers. Nu dit jaar voor het eerst opleidingen en trainingen voor de steigerbouw ook zijn opgenomen in de SSVV Opleidingen Gids (SOG), is er voor Opleidingsbedrijf VSB nóg meer aanleiding om zich ook in SSVV-verband te roeren.

Ontzorgen is de boodschap
Nadat vele sectoren werden en worden geplaagd door steigermonteurs met valse certificaten en diploma’s, bieden de dragende partijen van de Richtlijn Steigers een oplossing om dit probleem het hoofd te bieden: de invoering van de Nieuwe Scholingsstructuur voor de steigerbouw. Er komt veel op de bedrijven af. Waar moet men naar toe, waarop moet worden gelet? Waarop moet de opdrachtgever letten op de bouwplaats en bij het toegangshek?

Een belangrijke rol is weggelegd voor Opleidingsbedrijf VSB, dat het “bindmiddel” moet gaan vormen en vraag en aanbod op het gebied van scholing aan elkaar koppelt. Natuurlijk is het Opleidingsbedrijf in eerste instantie opgericht door de steigerbranche, om jonge mensen op te leiden tot ervaren steigermonteurs. Theorie en vooral praktijkscholing worden gekoppeld aan werk en tewerkstelling bij steigerbedrijven. Daardoor beschikt men uiteindelijk niet alleen over alle vakkennis, maar wordt in de bedrijven ervaring opgedaan bij het werken op projecten samen met collega-steigermonteurs.

Opleidingsbedrijf VSB werkt daarnaast samen met erkende opleiders en certificeerders. Vragen uit de markt, van bedrijven, op zoek naar de juiste training of opleiding worden opgepakt door het Opleidingsbedrijf en doorgeleid naar de juiste adressen. Steigerbedrijven, opdrachtgevers, aannemers en andere belanghebbenden worden zo op maat bediend, zonder zelf op zoek te hoeven gaan naar de juiste scholings-, diplomerings- of certificatiemogelijkheden. Ontzorgen is het sleutelwoord.

Meer weten over de Nieuwe Scholingsstructuur? Neem contact op met het secretariaat van Opleidingsbedrijf VSB via info@opleidingsbedrijfvsb.nl of via 010-2450860.